Ads Top

Göbek ve çevresinde oluşan yağlardan kurtulmak için spor salonlarına yüzlerce lira vermekten bıkmadınız mı? Evde sadece küçük bir kaç hareketle bir ayda hatırı sayılır kilolar vermeye hazır mısınız?


Evde Göbek Eritmek İçin Egzersizler


Evde yağ eritmek için yapmanız gereken küçük hareketler vardır bu hareketler esneme, plank, yarım şınav, V duruşu, karın kaldırma ve ayaklarla mekik çekmektir. Bu egzersizler ile birlikte ayda 10 kiloya kadar evde yağ yakmanız mümkün. Şimdi hareketleri resimler ile yapmaya başlayalım.


Esneme


Evde yağ yakmak için yapmamız gereken ilk egzersiz esnemedir. Sert ve düz bir yere oturduktan sonra bacaklarınızı iki yana doğru açın ve önce sağ bacağınıza kapanın ve ardından sol bacağınıza kapanın. Kapanma haraketini yaparken olabildiğince eğilmeye çalışın. Bu hareketi 15 kere tekrarlayın ve ardından iki bacağınızı da açarak öne doğru eğile bildiğiniz kadar eğilin bu hareketi de 15 kere yaptıktan sonra ayağa kalkın ve silkinin.



Plank


İkinci hareketimiz ise plank. Bu hareket ile asıl evde yağ yakma egzersizlerine giriş yapıyoruz. Bu hareket oldukça etkili ve bir o kadarda zorlayıcıdır. Kendinizi çok zorlamadan resimde gördüğünüz hareketi 25 saniyelik 4 bölüme ayırarak yapmaya başlayın aralarda maksimum 20 saniye dinlenin. Gün geçtikçe bu hareket kolaylaşmaya başlayacak sizde doğru orantı ile hareket sürelerini arttırmanız gerekmekte.



Yarım Şınav


Şınav ne kadar hem kol hem de karın kasları için yapılan etkili bir hareket olsa da yağ eritmek içinde aynı etkiye sahiptir. Bu harekete yarım şınav denmesinin sebebi ise resimde de gördüğünüz gibi normal şınavda ki gibi ayaklar üzerinde değil dizler üzerinde durulmasıdır. Bu hareketi de 20 saniyelik 4 bölüme ayırın ve yapmaya başlayın.



V Duruşu


Özellikle karate filmlerinden hatırlayacağımız bu hareket en etkili yağ yakma hareketidir. Hareketin tek zorluğu ağırlık merkezinizin resimdeki gibi kalçanız olmasıdır. Bu şekilde 1 dakika durmanız yeterli olacaktır.



Karın Kaldırma


Dayanın az kaldı! Bu hareketi yapmak için öncelikle yere düz bir şekilde uzanın ve ayak tabanlarınız tam olarak yere basana kadar dizlerinizi kırın ve elinizi ileri doğru uzatın. Sonra ise resimdeki gibi kalçanızı kaldırın ve 20 saniye öylece durun ve indirin. Bu hareketi 5 er saniyelik aralarla tekrarlayın.



Ayaklarla Mekik


Geldik son harekete. Bu hareket normal mekikten farklıdır, resimde de gördüğünüz gibi bacakların havada durması gerekiyor. Resimde gördüğünüz hareketi yapmaya başlarken ellerinizi ensenizde birleştirin ve dizlerinizi kırarak bacağınızı kaldırın. Ardından sağ kolunuz ileride olacak şekilde mekik çekmeye çalışın. Bunu yaparken aynı zamanda sağ dizinizi de kolunuza yaklaştırın. Aynı hareketi sol tarafınız ile tekrarlayın.


Ve sonunda evde yağ eritme egzersizleri bitti terinizi soğutmayın. Daha fazla egzersiz için blogumuzu sağ taraftaki menüden mail ile takip etmeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.